Greșeala, prieten sau dușman – Valoarea greșelii în educație

Workshop dedicat părinților, educatorilor și profesorilor

Omul nu este fără de greșeală. Fie că vorbim despre greșelile noastre sau ale altora, despre greșeli la locul de muncă sau acasă, despre greșeli cu consecințe minore sau majore, omul se confruntă permanent cu greșeala. Care este oare valoarea ei în viața noastră, care este valoarea ei în educație?

Albert Einstein spunea: ”cine nu a făcut niciodată o greșeală, nu a încercat niciodată ceva nou”. Suntem foarte des îndemnați să învățăm din greșelile noastre. În același timp însă, suntem mustrați, certați, ocărâți și pedepsiți când greșim. Greșeala este, de multe ori, asociată cu frica, vinovăția și rușinea. Putem oare învăța din greșeli, dacă nu le dăm voie să fie? Vă invit să ne dedicăm greșelilor noastre, să încercăm să aflăm ce valoare au aceasta pentru fiecare dintre noi și  să ne uităm la felul în care ne luăm în primire atunci când greșim!

Cum?

Aplecându-ne împreună asupra câtorva întrebări de autocunoaștere și abordând exerciții practice pe tema greșelii.

La ce bun?

Pentru a le oferi copiiilor noștri:

  • curaj și încredere să se uite la greșelile lor și să le poată accepta,
  • dedicare pentru a se putea iubi cu tot cu greșelile lor,
  • atenție și apreciere astfel încât ei să își dea voie să greșească

”Nici un om nu este vreodată desăvârșit, vreodată gata, ci rămâne mereu în curgerea dezvoltării și a devenirii”(A.Längle – Lebensphasen und Entwicklung 2014) iar greșeala stă la baza acestui proces.

Când?

Sâmbătă 21 octombrie, între 10.30 și 14.30.

Unde?

Strada Alexandrină nr 26, sector 1, București.

Cu cine?

LOREDANA Isbășoiu Gafu, consilier și psihoterapeut sub supervizare în analiză existențială, profesor de limba germană cu experiență de 10 ani în mediul corporate.

Înscrierea?

Se face prin sms la numărul 0784 318 318 cu numele și adresa de mail.

Costuri?

Costul seminarului este de 150 lei de persoană, iar plata se face în avans. După înscrierea prin sms veți primi datele necesare transferului bancar, pe mail. Odată confirmată primirea sumei, înscrierea va fi înregistrată, iar locul rezervat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *