Depresia postpartum – Rolul medicului

Perioada postpartum este una marcată de numeroase schimbări, atât fizice cât și psihologice, care aduc cu ele provocări pentru proaspeții parinți. Sub presiunea noilor responsabilități și în contextul tumultului hormonal, când totul merge pe repede înainte, persoana nu mai acordă atenție propriei vieți, se pune mereu pe planul doi  și renunță, puțin câte puțin, la sine. Depresia vine, nu ca o pedeapsă, ci cu un mesaj:

  • ”ai nevoie de timp pentru tine! Încetează să mai depui eforturi în vederea funcționării” Lehrskriptum – Die Depression, A. Längle

Continuarea

Greșeala, prieten sau dușman – Valoarea greșelii în educație

Workshop dedicat părinților, educatorilor și profesorilor

Omul nu este fără de greșeală. Fie că vorbim despre greșelile noastre sau ale altora, despre greșeli la locul de muncă sau acasă, despre greșeli cu consecințe minore sau majore, omul se confruntă permanent cu greșeala. Care este oare valoarea ei în viața noastră, care este valoarea ei în educație?

Continuarea

Grupul de sprijin în alăptare

Am lansat noua serie de întâlniri ale grupului de sprijin în alăptare sub egida Asociației Consultanților în Lactație din România.

Mămici care alăptează copii de orice vârstă, care hrănesc copiii cu lapte matern muls sau viitoare mămici care vor să afle mai mult despre alăptare, sunteți invitate la ceai! În fiecare joi, la fitoceainăria SanThe.

Continuarea